Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

plantgoed

  • plantgoed
  • plantgoed
0,00

Vinitec werkt reeds lang samen met 4 buitenlandse kwekerijen voor de levering van uw druivenstokken. Alle planten zijn voorzien van een Europees plantenpaspoort en zijn verpakt per 25 of een veelvoud daarvan. Druivenstokken worden geplant tussen half april en half mei.

Nieuwe druivelaars zijn VERPLICHT geënt op een geselecteerde onderstam - meestal een kruising van Amerikaanse en Aziatische wilde druiven. Dit om de verspreiding van de wortelluis Phylloxera tegen te gaan, waartegen de Europese wijndruif geen afweermechanisme heeft. 

De keuze van deze onderstam is even belangrijk als de keuze van de cépage. De wortel werkt immers als een soort filter die bepaalde mineralen ongehinderd laat doorstromen, en andere net belemmert. De goede keuze van de onderstam hangt dus samen met de kwaliteiten van de grond waarop u wil aanplanten.

Een grondanalyse is dus onmisbaar om het gepaste plantgoed te bestellen !

Voor het doorgeven van uw keuze of elke vraag over plantgoed kan u me rechtstreeks contacteren

Zowel traditionele als recentere soorten zijn leverbaar, evenals PIWI's ( nieuwe kruisingen met grotere schimmelweerstand )


Prijzen zijn afhankelijk van cépage en aantallen, maar liggen in de buurt van de € 2.00 Piwi's zijn iets duurder omdat hierop nog kwekersrechten van toepassing zijn.
De exacte prijs wordt u medegedeeld samen met de beschikbaarheid van uw keuze.  Uw bestelling wordt pas effectief na betaling van de factuur.

Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code